h

Weer meer vragen voor de SP Hulpdienst

7 februari 2017

Weer meer vragen voor de SP Hulpdienst

Foto: H. Kruizinga / sp Boxmeer

WEER MEER HULPVRAGEN VOOR DE SP HULPDIENST IN 2016

SP Boxmeer en Grave heeft in 2016 wéér meer hulpvragen gehad dan in de voorgaande jaren. Het lijkt er dus sterk op dat er het afgelopen jaar weer meer mensen in de problemen zijn gekomen. Er wordt wel geroepen dat het beter gaat met Nederland maar dat is helaas niet voor iedereen het geval.

Wat zou het toch mooi zijn als er een tijd zou komen dat alle instanties pro-actief reageren en hun clientèle zo goed zouden helpen dat er geen hulp meer van de SP Hulpdienst nodig zouden zijn. De vrees is echter dat dit er niet van zal komen.

Zonder de belangeloze inzet van onze hulpdienstmedewerkers was het de hulpdienst zeker niet gelukt alle vragen te behandelen. We danken de medewerkers dan ook voor hun tomeloze inzet.

De helpende hand van de SP: Problemen met de baas, de verhuurder, de gemeente?

Verdwaald in het woud van regels en procedures? Van het kastje naar de muur gestuurd?

Hulp nodig om onrecht aan te pakken? Hulp nodig bij het invullen van formulieren?

Hulp nodig bij belastingzaken?

Dan kunt u altijd een beroep doen op de Hulpdienst van de Socialistische Partij Onze medewerkers helpen u met informatie en advies vullen formulieren samen met u in en wijzen u zo nodig de weg naar mensen die u verder helpen.

Hoe kunt u ons bereiken; SP Hulpdienst werkt voortaan per mail, telefoon en huisbezoeken.

De SP Hulpdienst Boxmeer en Grave is per 1 januari 2010 niet meer vast in De Weijer van Boxmeer te bezoeken. De hulpvraag is dusdanig veranderd dat de hulpdienst met haar tijd meemoet: dus voortaan bereikbaar per mail, telefoon en vervolgens op huisbezoek.

Mensen krijgen dan direct telefonisch, of per omgaande mail antwoord of reactie. Indien nodig wordt een afspraak gemaakt voor een huisbezoek.

SP-raadslid Theo Weenink van de Hulpdienst over de nieuwe opzet: “De hulpvragen hebben steeds vaker te maken met onderwerpen of politieke vraagstukken, die je beter ter plaatse bij de mensen thuis kunt of zelfs moet bespreken of beoordelen.”

Weenink geeft een paar voorbeelden. “Als het om thuiszorg gaat dan moet je het verhaal en de thuissituatie samen beoordelen. Hetzelfde geldt voor mensen die vragen hebben over bouwprojecten in hun omgeving. Ook daarvoor moet je vaak naar de mensen toe.”

Het invullen van formulieren of belastingaangiften gebeurt nog wel centraal, formulieren en belastingpapieren kunnen bij de SP-hulpdienst afgegeven worden, zij zullen dan zorgdragen voor een correcte afhandeling.

Vanaf heden kan iedereen die een hulpvraag heeft bellen naar het SP-hulpdienst telefoonnummer: 06-29375568 ( tot 22.00 uur) of e-mailen naar boxmeer@sp.nl (Ook voor inwoners van Grave en de dorpen.)

Het team van de SP hulpdienst zorgt dan voor hulp op maat. De service van de SP-Hulpdienst is gratis en voor iedereen. Dus aarzel niet als u een helpende hand kunt gebruiken

Reactie toevoegen

U bent hier